Bel ons voor GRATIS UITKERINGSADVIES 

Bel direct met een uitkeringsspecialist

> Pro Deo uitkeringsadvocaat

> Gedekt door rechtsbijstandsverzekeraars

> Door heel Nederland

> Geen verborgen kosten

> Stel gerust uw vraag

*U kunt dit formulier invullen en wij bellen u direct GRATIS op;

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Afgekeurd door PTSS

Een posttraumatische stressstoornis (hierna: PTSS), is een aandoening die in toenemende mate wordt gesignaleerd na een trauma. PTSS is een verzamelnaam voor klachten die kunnen ontstaan na het meemaken van een ingrijpende en traumatische gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan een ernstig verkeers- of bedrijfsongeval. Indien een slachtoffer een traumatische gebeurtenis niet (goed) heeft kunnen verwerken ontstaan er psychische klachten. Hier kunnen dus veel verschillende mogelijke gebeurtenissen aan vooraf zijn gegaan.

Het hebben van PTSS brengt vaak belemmeringen en vervelende situaties met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan slapeloosheid, nachtmerries, fysieke uitputting door het voortdurend herbeleven van het ongeluk, extreme spanning en onbegrip van anderen. PTSS is een veelvoorkomende oorzaak voor ziekte-uitval. Heeft u een uitkering aangevraagd omdat u arbeidsongeschikt bent wegens PTSS? Heeft het UWV hierover een beslissing genomen waar u het niet mee eens bent? Bijvoorbeeld omdat het UWV van mening is dat u wél nog mogelijkheden heeft om te werken. Dan kunt u bezwaar indienen tegen die beslissing van het UWV. Advocaatuitkeringen.nl is hierin gespecialiseerd en kan u daarbij helpen!

Let op! De wettelijke termijn om in bezwaar te gaan tegen een besluit van het UWV bedraagt meestal 6 weken! U bent dus gebonden aan een wettelijke termijn, dat betekent dat u snel actie zal moeten ondernemen om bezwaar tegen een beslissing van het UWV in te dienen.

Arbeidsongeschikt door PTSS

Soms is het UWV van mening dat verzekerde wél nog mogelijkheden heeft om te werken. Dit komt mede doordat er fysiek vaak niets te zien is aan iemand met PTSS. De oorzaak van de klachten is ook vaak onduidelijk. Toch kan PTSS een enorme invloed hebben op uw leven.

Nadat u een aanvraag heeft gedaan voor een uitkering beoordeelt het UWV uw situatie. Vervolgens wordt er een rapport met daarin een arbeidsongeschiktheidspercentage opgesteld. Dit percentage wordt beoordeeld door een arbeidsdeskundige en een verzekeringsarts van het UWV. Het komt regelmatig voor dat verzekeringsartsen geen duidelijk beeld kunnen krijgen van de psychische klachten van PTSS. Klachten worden vaak niet herkend waardoor de belastbaarheid van iemand met PTSS misschien wel verkeerd wordt ingeschat.

Indien u 35% of méér arbeidsongeschikt blijkt te zijn, kunt u een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijgen.

Heeft het UWV beoordeelt dat u minder dan 35% arbeidsongeschikt bent? Dan zullen zij vaststellen dat u uw inkomen moet voorzien door te werken of door bijvoorbeeld een bijstandsuitkering. Het is soms echter erg lastig om te gaan werken met PTSS.

Wat kan Advocaatuitkeringen.nl voor u betekenen?

Heeft het UWV besloten dat uw aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering wordt afgewezen? Of ontvangt u al een arbeidsongeschiktheidsuitkering wegens PTSS, en wordt deze bijvoorbeeld stopgezet? Het komt vaak voor dat het UWV uw situatie niet juist heeft beoordeeld. Advocaatuitkeringen.nl heeft ervaring op het gebied van problemen met uitkeringsinstanties. Wij kunnen u helpen met het indienen van bezwaar tegen een beslissing van het UWV. Tevens kunnen wij u helpen bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep.

Een gespecialiseerde advocaat weet welke fouten het UWV doorgaans maakt in de beoordeling van arbeidsongeschiktheid, en weet dus hoe de rechtmatigheid van die beoordeling getoetst moet worden.

Bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep wordt de inhoud van het bezwaarschrift getoetst, daarom zijn de inhoudelijk gronden van het bezwaar tegen het besluit van het UWV erg belangrijk. Om deze redenen is het verstandig een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op!

 • Vul dit formulier in en wij proberen u direct op te bellen voor Gratis advies;
 • Uw gegevens en de door u verstrekte informatie zal te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV

OVER ONS

Advocaatuitkeringen.nl is een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in het opstellen van bezwaar- en beroepschriften. Daarnaast zet het advocatenkantoor zich landelijk in voor mensen die problemen ondervinden met hun uitkering en aanvragen bij overheidsinstanties. De zaken worden bovendien veelal pro deo behandeld. Als u niet aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan worden de kosten van Advocaatuitkeringen.nl ook door rechtsbijstandsverzekeraars gedekt. Maar uw polis bij de rechtsbijstandsverzekeraar moet uiteraard het geschil dekken. Daarna maken wij een goed onderbouwd bezwaar- of beroepschrift. Dit biedt namelijk vaak een oplossing bij problemen met overheidsinstanties. Advocaatuitkeringen.nl zorgt ervoor dat ook mensen zonder inkomen toegang hebben tot een deskundige advocaat.

CONTACT

  Door op verzenden te klikken bent u akkoord met onze Privacy Verklaring

  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Menu
  Bel voor gratis advies!