Bel ons voor GRATIS UITKERINGSADVIES 

Bel direct met een Jurist

> Pro Deo uitkeringsadvocaat

> Gedekt door rechtsbijstandsverzekeraars

> Door heel Nederland

> Geen verborgen kosten

> Stel gerust uw vraag

*U kunt dit formulier invullen en wij bellen u direct GRATIS op;

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Arbeidsongeschikt door artrose

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat. Artrose is een aandoening van je gehele gewricht. Het kraakbeen in het gewricht gaat steeds meer achteruit, je gewricht raakt soms ontstoken en het bot bij het gewricht verandert. Bij artrose heb je last van pijn, stijfheid en moeite met bewegen. Artrose kan in meerdere gewrichten voorkomen.

Artrose is een veelvoorkomende oorzaak voor ziekte-uitval. Heeft u een uitkering aangevraagd omdat u arbeidsongeschikt bent wegens artrose? Heeft het UWV hierover een beslissing genomen waar u het niet mee eens bent? Bijvoorbeeld omdat het UWV van mening is dat u wél nog mogelijkheden heeft om te werken. Dan kunt u bezwaar indienen tegen die beslissing van het UWV. Advocaatuitkeringen.nl is hierin gespecialiseerd en kan u daarbij helpen!

Let op! De wettelijke termijn om in bezwaar te gaan tegen een besluit van het UWV bedraagt veelal 6 weken! U bent dus gebonden aan een wettelijke termijn, dat betekent dat u snel actie zal moeten ondernemen om bezwaar tegen de beslissing van het UWV in te dienen

Artrose UWV

Het komt ingeval van artrose vaak voor dat het UWV van mening is dat verzekerde wél nog mogelijkheden heeft om te werken. Dit zorgt voor onenigheid.

Een voorbeeld daarvan is een zaak van 24 juni 2016 bij de Centrale Raad van Beroep. In deze zaak gaat het om een vrouw die een nabestaandenuitkering aanvraagt, en daarbij heeft aangegeven arbeidsongeschikt te zijn. Vervolgens heeft het UWV het arbeidsongeschiktheidspercentage bepaald. In deze zaak heeft de verzekeringsarts geconcludeerd dat de vrouw onvoldoende arbeidsongeschikt is. Mevrouw heeft wel fysieke beperkingen, maar wordt in staat geacht alsnog haar functies te kunnen verrichten. Later is een herbeoordeling in bezwaar gedaan. Vervolgens werd er niet getwijfeld aan de bevindingen van de verzekeringsarts van het UWV, en werd het bezwaar ongegrond verklaard.

De vrouw heeft besloten hiertegen weer in beroep te gaan. In hoger beroep heeft mevrouw aangevoerd dat haar beperkingen ten gevolge artrose zijn onderschat. De Raad heeft beoordeeld dat de rechtbank terecht heeft geoordeeld dat er geen twijfel is aan de juistheid van de bevindingen van de verzekeringsarts. Een reumatoloog heeft geconcludeerd dat de artrose van de handen leidt tot een verminderde belastbaarheid. De Raad vindt dat hier rekening mee is gehouden doordat er diverse beperkingen zijn aangenomen op hand- en armgebruik. De stelling van mevrouw dat haar klachten wisselend van aard zijn wordt niet onderbouwd door de reumatoloog. In hoger beroep heeft de vrouw volgens de Raad geen objectieve medische gegevens overgelegd die twijfel doen ontstaan. De Raad heeft de uitspraak bevestigt en er wordt definitief besloten dat mevrouw geen recht heeft op een nabestaandenuitkering omdat ze nog mogelijkheden zou hebben om te kunnen werken.

Bovenstaande zaak is een goed voorbeeld waarin het UWV de mate van arbeidsongeschiktheid als gevolg van artrose heeft beoordeeld, en heeft geconcludeerd dat er nog mogelijkheden zijn om te werken. Het blijkt dus dat artrose lastig is vast te stellen, mede door wisselende klachten. U hoeft zich echter niet neer te leggen bij een beslissing van het UWV omtrent uw arbeidsongeschiktheid ten gevolge van artrose. U heeft de mogelijkheid om bezwaar in te dienen.

Wat kan Advocaatuitkeringen.nl voor u betekenen?

Advocaatuitkeringen.nl heeft ervaring op het gebied van problemen met uitkeringsinstanties. Wij kunnen u helpen met het indienen van bezwaar tegen de beslissing omtrent uw arbeidsongeschiktheid. Eventueel ook met het indienen van een beroep en een later hoger beroep.

Een gespecialiseerde advocaat weet welke fouten het UWV doorgaans maakt in de beoordeling van arbeidsongeschiktheid, en weet dus hoe de rechtmatigheid van die beslissing getoetst moet worden.

Bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep wordt de inhoud van het bezwaarschrift getoetst, daarom zijn de inhoudelijke gronden van het bezwaar tegen het besluit van het UWV erg belangrijk. Om deze reden is het verstand een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op!

 • Vul dit formulier in en wij proberen u direct op te bellen voor Gratis advies;
 • Uw gegevens en de door u verstrekte informatie zal te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV

OVER ONS

Advocaatuitkeringen.nl is een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in het opstellen van bezwaar- en beroepschriften. Daarnaast zet het advocatenkantoor zich landelijk in voor mensen die problemen ondervinden met hun uitkering en aanvragen bij overheidsinstanties. De zaken worden bovendien veelal pro deo behandeld. Als u niet aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan worden de kosten van Advocaatuitkeringen.nl ook door rechtsbijstandsverzekeraars gedekt. Maar uw polis bij de rechtsbijstandsverzekeraar moet uiteraard het geschil dekken. Daarna maken wij een goed onderbouwd bezwaar- of beroepschrift. Dit biedt namelijk vaak een oplossing bij problemen met overheidsinstanties. Advocaatuitkeringen.nl zorgt ervoor dat ook mensen zonder inkomen toegang hebben tot een deskundige advocaat.

CONTACT

  Door op verzenden te klikken bent u akkoord met onze Privacy Verklaring

  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Menu
  Bel voor gratis advies!