Bel ons voor GRATIS UITKERINGSADVIES 

Bel direct met een Jurist

> Pro Deo uitkeringsadvocaat

> Gedekt door rechtsbijstandsverzekeraars

> Door heel Nederland

> Geen verborgen kosten

> Stel gerust uw vraag

*U kunt dit formulier invullen en wij bellen u direct GRATIS op;

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Arbeidsongeschikt door burn-out

Een burn-out is een specifieke toestand van overspannenheid door emotionele overbelasting. Een burn-out ontstaat als gevolg van langdurige, emotionele overbelasting en stress. Iedereen kan een burn-out krijgen. Als je een burn-out hebt, heb je vaak geen energie meer om te werken. Stress leidt echter niet direct tot een burn-out. Daarom is het lastig te beoordelen of u last heeft van een burn-out. Veelal bent u arbeidsongeschikt door burn-out, echter ziet de arbeidsdeskundige alsnog mogelijkheden dat u kunt werken.

Een burn-out is een veelvoorkomende oorzaak voor ziekte-uitval. Het is namelijk (bijna) onmogelijk om te werken met klachten als uitputting en machteloosheid. Heeft u een arbeidsongeschiktheidsuitkering aangevraagd bij het UWV wegens uitval door een burn-out? Heeft het UWV hierover een beslissing genomen waar u het niet mee eens bent? Bijvoorbeeld omdat het UWV van mening is dat u wél nog mogelijkheden heeft om te werken. U hoeft zich niet neer te leggen bij deze beslissing. U kunt namelijk bezwaar indienen tegen die beslissing van het UWV. Advocaatuitkeringen.nl is hierin gespecialiseerd en kan u daarbij helpen.

Let op! De wettelijke termijn om in bezwaar te gaan tegen een besluit van het UWV bedraagt 6 weken! U bent dus gebonden aan een wettelijke termijn, dat betekent dat u snel actie zal moeten ondernemen om bezwaar tegen de beslissing van het UWV in te dienen.

Beoordeling UWV

Op het moment dat u een aanvraag heeft gedaan beoordeelt het UWV uw situatie, en stelt vervolgens een rapport met een arbeidsongeschiktheidspercentage op. Het arbeidsongeschiktheidspercentage wordt beoordeeld door een arbeidsdeskundige en een verzekeringsarts van het UWV. Aan de hand van het arbeidsongeschiktheidspercentage wordt beoordeeld of dat u wel of geen recht heeft op een uitkering.

Het kan voorkomen dat het UWV uw situatie niet juist heeft beoordeeld. Mede omdat een burn-out een aandoening is die niet direct leidt tot het krijgen van een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het overleggen van medisch bewijs is daarom van groot belang. Bent u arbeidsongeschikt door burn-out, dan straat Advocaatuitkeringen.nl klaar om u te helpen in deze situatie.

Wat kan Advocaatuitkeringen.nl voor u betekenen?

Heeft het UWV besloten dat uw aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering wordt afgewezen? Advocaatuitkeringen.nl heeft ervaring op het gebied van problemen met uitkeringsinstanties. Wij kunnen u helpen met het indienen van bezwaar tegen de beslissing van het UWV. Advocaatuitkeringen.nl kan u ook helpen bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep.

Een gespecialiseerde advocaat weet welke fouten het UWV doorgaans maakt in de beoordeling van arbeidsongeschiktheid, en weet dus hoe de rechtmatigheid van die beoordeling getoetst moet worden.

Bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep wordt de inhoud van het bezwaarschrift getoetst, daarom zijn de inhoudelijke gronden van het bezwaar tegen het besluit van het UWV erg belangrijk. Om deze reden is het verstandig een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op!

 • Vul dit formulier in en wij proberen u direct op te bellen voor Gratis advies;
 • Uw gegevens en de door u verstrekte informatie zal te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV

OVER ONS

Advocaatuitkeringen.nl is een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in het opstellen van bezwaar- en beroepschriften. Daarnaast zet het advocatenkantoor zich landelijk in voor mensen die problemen ondervinden met hun uitkering en aanvragen bij overheidsinstanties. De zaken worden bovendien veelal pro deo behandeld. Als u niet aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan worden de kosten van Advocaatuitkeringen.nl ook door rechtsbijstandsverzekeraars gedekt. Maar uw polis bij de rechtsbijstandsverzekeraar moet uiteraard het geschil dekken. Daarna maken wij een goed onderbouwd bezwaar- of beroepschrift. Dit biedt namelijk vaak een oplossing bij problemen met overheidsinstanties. Advocaatuitkeringen.nl zorgt ervoor dat ook mensen zonder inkomen toegang hebben tot een deskundige advocaat.

CONTACT

  Door op verzenden te klikken bent u akkoord met onze Privacy Verklaring

  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Menu
  Bel voor gratis advies!