Bel ons voor GRATIS UITKERINGSADVIES 

Bel direct met een uitkeringsspecialist

> Pro Deo uitkeringsadvocaat

> Gedekt door rechtsbijstandsverzekeraars

> Door heel Nederland

> Geen verborgen kosten

> Stel gerust uw vraag

*U kunt dit formulier invullen en wij bellen u direct GRATIS op;

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Iva-uitkering herkeuring

Ontvang u een IVA-uitkering en wordt deze opnieuw gekeurd/beoordeeld? Bent u het niet eens met de uitkomsten van uw Iva-uitkering herkeuring/herbeoordeling?  U hoeft zich niet neer te leggen bij een beslissing van het UWV. U kunt namelijk bezwaar indienen tegen desbetreffende beslissing. Advocaatuitkeringen.nl is hierin gespecialiseerd en kan u daarbij helpen!

Plichten IVA-uitkering

Vanaf het moment dat u een IVA-uitkering ontvangt, heeft u een aantal plichten. Dit zijn regels voor het ontvangen van een IVA-uitkering. U moet zich aan deze regels houden. Op deze manier kan het UWV namelijk beoordelen of u recht heeft op een uitkering, wat de hoogte van de uitkering moet zijn en voor hoe lang u deze uitkering ontvangt.

Indien u zich niet aan de plichten van een IVA-uitkering houdt, kunt u tijdelijk minder of geen uitkering krijgen. Het UWV kan u dan zelfs een boete opleggen voor het niet nakomen van de regels. Indien blijkt dat u te veel uitkering heeft ontvangen, heeft het UWV ook nog de mogelijkheid uw uitkering terug te vorderen over de periode dat u er geen recht op had.

De plichten die u heeft zijn bijvoorbeeld dat u het UWV dient te informeren, dat u veranderingen in werk of inkomen moet doorgeven, dat u moet meewerken aan een onderzoek van het UWV en dat u moet verschijnen op  de dag dat u een afspraak heeft met het UWV.

Het UWV mag ook een herkeuring/herbeoordeling doen als zij een fout hebben gemaakt. Indien u op onjuiste gronden een IVA-uitkering ontvangt mag het UWV dit herstellen.

Bezwaar beslissing UWV

Bent u het niet eens met een beslissing van het UWV omtrent uw IVA-uitkering herkeuring? Bijvoorbeeld omdat uw uitkering wordt afgewezen, stopgezet, ingetrokken, gewijzigd (verlaagd), teruggevorderd of omdat er een boete wordt opgelegd of een maatregel wordt genomen. Dan kunt u bezwaar indienen tegen het desbetreffende besluit van het UWV, dan daar kan Advocaatuitkeringen.nl u mee helpen!

Let op! De wettelijke termijn om in bezwaar te gaan tegen een besluit van het UWV bedraagt 6 weken! U bent dus gebonden aan een wettelijke termijn, dat betekent dat u snel actie zal moeten ondernemen om bezwaar tegen de beslissing van het UWV in te dienen.

De hiervoor genoemde gevallen leveren veelal financiële problemen op. Daarom zijn wij er voor u, om te toetsen of die beslissing van het UWV wel rechtmatig is. Advocaatuitkeringen.nl staat voor u klaar om uw uitkeringsprobleem op te lossen.

Wat kan Advocaatuitkeringen.nl voor u betekenen?

Heeft het UWV besloten dat uw IVA-uitkering bijvoorbeeld wordt verlaagd? Advocaatuitkeringen.nl heeft ervaring op het gebied van problemen met uitkeringsinstanties. Wij kunnen u helpen met het indienen van bezwaar tegen de beslissing van het UWV. Advocaatuitkeringen.nl kan u ook helpen bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep.

Een gespecialiseerde advocaat weet welke fouten het UWV doorgaans maakt in de beoordeling van arbeidsongeschiktheid, en weet dus hoe de rechtmatigheid van die beoordeling getoetst moet worden.

Bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep wordt de inhoud van het bezwaarschrift getoetst, daarom zijn de inhoudelijke gronden van het bezwaar tegen het besluit van het UWV erg belangrijk. Om deze reden is het verstandig een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op!

 • Vul dit formulier in en wij proberen u direct op te bellen voor Gratis advies;
 • Uw gegevens en de door u verstrekte informatie zal te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV

OVER ONS

Advocaatuitkeringen.nl is een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in het opstellen van bezwaar- en beroepschriften. Daarnaast zet het advocatenkantoor zich landelijk in voor mensen die problemen ondervinden met hun uitkering en aanvragen bij overheidsinstanties. De zaken worden bovendien veelal pro deo behandeld. Als u niet aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan worden de kosten van Advocaatuitkeringen.nl ook door rechtsbijstandsverzekeraars gedekt. Maar uw polis bij de rechtsbijstandsverzekeraar moet uiteraard het geschil dekken. Daarna maken wij een goed onderbouwd bezwaar- of beroepschrift. Dit biedt namelijk vaak een oplossing bij problemen met overheidsinstanties. Advocaatuitkeringen.nl zorgt ervoor dat ook mensen zonder inkomen toegang hebben tot een deskundige advocaat.

CONTACT

  Door op verzenden te klikken bent u akkoord met onze Privacy Verklaring

  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Menu
  Bel voor gratis advies!