Bel ons voor GRATIS UITKERINGSADVIES 

WIA Advocaat

Bel direct met een uitkeringsspecialist

> Pro Deo uitkeringsadvocaat

> Gedekt door rechtsbijstandsverzekeraars

> Door heel Nederland

> Geen verborgen kosten

> Stel gerust uw vraag

*U kunt dit formulier invullen en wij bellen u direct GRATIS op;

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

WIA advocaat

Het UWV beslist of u recht heeft op een WIA-uitkering. De WIA-uitkering is te verdelen in twee soorten:

 • De IVA-uitkering (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). Hiervoor komt u in aanmerking indien u volledig arbeidsongeschikt bent en de kans klein is dat u herstelt.
 • De WGA-uitkering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Deze uitkering dient om uw inkomen aan te vullen wanneer u gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent. U zult dus in de toekomst weer kunnen werken.

In beide gevallen dient u méér dan 35% arbeidsongeschikt te zijn om in aanmerking te komen voor de WIA-uitkering.

Ontvangt u een WIA-uitkering en heeft u een beslissing van het UWV ontvangen over die desbetreffende WIA-uitkering waar u het niet mee eens bent? Is uw aanvraag voor een WIA-uitkering afgewezen, stopgezet, ingetrokken, gewijzigd (verlaagd), teruggevorderd of wordt er een boete opgelegd of een maatregel genomen? Advocaatuitkeringen.nl kan u helpen door bezwaar in te dienen bij het UWV tegen die beslissing over uw WIA-uitkering.

WIA bezwaar advocaat

U kunt tegen elk besluit over uw WIA-uitkering, waar u het niet mee eens bent, bezwaar en beroep indienen. Een advocaat WIA-uitkering helpt u bij het opstellen van een bezwaar- of beroepsschrift. Door te kiezen voor een gespecialiseerde advocaat vergroot u de kansen op herstel van uw WIA-uitkering. Een gespecialiseerde advocaat weet namelijk welke argumenten de grootste kans van slagen hebben en gaan zorgen voor een herstel van uw WIA-uitkering.

Bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep wordt de inhoud van het bezwaarschrift getoetst, daarom zijn de inhoudelijke gronden van het bezwaar tegen het besluit van het UWV erg belangrijk. Om deze reden is het verstandig een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Tips voor een goede voorbereiding naar een WIA advocaat voor het indienen van een WIA-Bezwaar bij het UWV:

Is uw medische informatie volledig voor de WIA-beoordeling?

Een volledig en accuraat WIA-dossier is essentieel bij het maken van een bezwaar tegen een WIA-beslissing. Zorg ervoor dat uw dossier uw volledige medische achtergrond bevat, inclusief huidige diagnose, huidige en toekomstige behandelingen, eventuele medicatie en dagelijkse ervaringen. Als u inconsistenties of ontbrekende gegevens identificeert, verzamel dan aanvullende medische rapporten van uw zorgverleners om uw dossier te versterken.

Belang van de Functionele Mogelijkheden Lijst (FML)

De FML, opgesteld door de UWV-verzekeringsarts, is een cruciaal onderdeel in de WIA-beoordeling. Ga zorgvuldig door elk onderdeel van de FML en identificeer beperkingen die mogelijk over het hoofd zijn gezien. Leg uw bevindingen vast en biedt bewijs, zoals voorbeelden uit uw dagelijks leven, om uw argumenten te onderbouwen.

Controleer samen met uw WIA advocaat zorgvuldig het Arbeidsdeskundig Rapport

De berekening van uw arbeidsongeschiktheidspercentage is gebaseerd op uw ‘maatmanloon’, oftewel uw salaris voor het intreden van uw arbeidsongeschiktheid. Controleer deze berekening in het rapport van de arbeidsdeskundige. Als u discrepanties ziet, zoals het ontbreken van een bonus, neem dan direct contact op met uw advocaat om dit te corrigeren.

De WIA advocaat beoordeeld de functies die door de arbeidsdeskundige zijn geselecteerd

Het WIA-dossier bevat doorgaans gedetailleerde beschrijvingen van functies die door de arbeidsdeskundige zijn geselecteerd. Vergelijk deze functies met uw FML en uw eigen beperkingen. Als bepaalde functies niet aansluiten bij uw gezondheidstoestand, zorg dan voor een onderbouwde verklaring waarom u niet geschikt bent voor deze functies.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, vergroot u uw kansen op een succesvol WIA-bezwaar.

WIA Advocaat van Advocaatuitkeringen.nl kan u (veelal) kosteloos helpen in de bezwaarprocedure tegen het UWV

Advocaatuitkeringen.nl bestudeert de door u ontvangen brief (besluit) en adviseert u direct gratis over de vervolgstappen. De advocaat maakt voor u een goed onderbouwd bezwaarschrift of beroepsschrift tegen het besluit van het UWV. De advocaat staat u ook bij tijdens de hoorzitting.

Het kan zo zijn dat u door een beslissing van het UWV omtrent uw WIA-uitkering in de problemen komt. Advocaatuitkeringen.nl beoordeelt voor u of een voorlopige voorziening bij de bestuursrechter een tijdelijke oplossing biedt.

Let op! De wettelijke termijn om in bezwaar te gaan tegen een besluit van het UWV bedraagt 6 weken,  U bent dus gebonden aan een wettelijke termijn, dat betekent dat u snel actie zal moeten ondernemen om bezwaar tegen het UWV in te dienen.

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op!

 • Vul dit formulier in en wij proberen u direct op te bellen voor Gratis advies;
 • Uw gegevens en de door u verstrekte informatie zal te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV

OVER ONS

Advocaatuitkeringen.nl is een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in het opstellen van bezwaar- en beroepschriften. Het advocatenkantoor zet zich landelijk in voor mensen die problemen ondervinden met hun uitkering en aanvragen bij overheidsinstanties. De zaken worden veelal pro deo behandeld. Als u niet aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan worden de kosten van Advocaatuitkeringen.nl ook door rechtsbijstandsverzekeraars gedekt. Uw polis bij de rechtsbijstandsverzekeraar moet uiteraard het geschil dekken. Een goed onderbouwd bezwaar- of beroepschrift biedt vaak een oplossing bij problemen met overheidsinstanties. Advocaatuitkeringen.nl zorgt ervoor dat ook mensen zonder inkomen toegang hebben tot een deskundige advocaat.

CONTACT

  Door op verzenden te klikken bent u akkoord met onze Privacy Verklaring

  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Menu
  Call Now ButtonBel voor gratis advies!