Bel ons voor GRATIS UITKERINGSADVIES 

Probleem met Wia Uitkering

Bel direct met een uitkeringsspecialist

> Pro Deo uitkeringsadvocaat

> Gedekt door rechtsbijstandsverzekeraars

> Door heel Nederland

> Geen verborgen kosten

> Stel gerust uw vraag

*U kunt dit formulier invullen en wij bellen u direct GRATIS op;

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

WIA probleem

Het UWV beslist of u recht heeft op een WIA-uitkering. De WIA-uitkering is te verdelen in twee soorten:

 • De IVA-uitkering (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). Hiervoor komt u in aanmerking indien u volledig arbeidsongeschikt bent en de kans klein is dat u herstelt.
 • De WGA-uitkering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Deze uitkering dient om uw inkomen aan te vullen wanneer u gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent.

In beide gevallen dient u méér dan 35% arbeidsongeschikt te zijn om in aanmerking te komen voor de WIA-uitkering.

Om te kunnen beoordelen of u in aanmerking komt voor een WIA-uitkering maakt het UWV gebruik van een verzekeringsarts en een arbeidsdeskundige.

Einde WIA-uitkering – WIA-uitkering terugbetalen

Ontvangt u een WIA-uitkering en heeft u een beslissing van het UWV ontvangen over die desbetreffende WIA-uitkering waar u het niet mee eens bent? Is uw aanvraag voor een WIA-uitkering afgewezen, stopgezet, ingetrokken, gewijzigd (verlaagd), teruggevorderd of wordt er een boete opgelegd of een maatregel genomen? Advocaatuitkeringen.nl kan u helpen door bezwaar in te dienen bij het UWV tegen die beslissing over uw WIA-uitkering.

Let op! De wettelijke termijn om in bezwaar te gaan tegen een besluit van het UWV bedraagt 6 weken! U bent dus gebonden aan een wettelijke termijn, dat betekent dat u snel actie zal moeten ondernemen.

Mijn WIA uitkering stopt wat nu?

Er zijn verschillende redenen waarom uw WIA-uitkering kan eindigen. Op het moment dat uw WIA-uitkering wordt stopgezet door het UWV, staat dat in een brief die u thuisgestuurd krijgt van het UWV.

Het is maar de vraag of de beslissing die het UWV heeft genomen over het stopzetten van uw WIA-uitkering wel rechtmatig is. Advocaatuitkeringen helpt u door nogmaals de rechtmatigheid van die beslissing te toetsen.

Het is dan belangrijk om te weten waarom uw WIA-uitkering is stopgezet en verder alle feiten op een rijtje te hebben. Hiermee kan Advocaatuitkeringen u ook helpen.

Wat kan Advocaatuitkeringen.nl voor u betekenen?

Het komt vaak voor dat iemand door een beslissing van het UWV in de problemen terechtkomt. Advocaatuitkeringen.nl beoordeelt dan of het aanvragen van een voorlopige voorziening bij de bestuursrechter een tijdelijke oplossing biedt.

Let op! De wettelijke termijn om in bezwaar te gaan tegen een besluit van het UWV bedraagt 6 weken, het komt echter wel eens voor dat de bezwaartermijn slechts 2 weken bedraagt! U bent dus gebonden aan een wettelijke termijn, dat betekent dat u snel actie zal moeten ondernemen om bezwaar tegen het UWV in te dienen.

 • Vul dit formulier in en wij proberen u direct op te bellen voor Gratis advies;
 • Uw gegevens en de door u verstrekte informatie zal te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV

OVER ONS

Advocaatuitkeringen.nl is een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in het opstellen van bezwaar- en beroepschriften. Het advocatenkantoor zet zich landelijk in voor mensen die problemen ondervinden met hun uitkering en aanvragen bij overheidsinstanties. De zaken worden veelal pro deo behandeld. Als u niet aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan worden de kosten van Advocaatuitkeringen.nl ook door rechtsbijstandsverzekeraars gedekt. Uw polis bij de rechtsbijstandsverzekeraar moet uiteraard het geschil dekken. Een goed onderbouwd bezwaar- of beroepschrift biedt vaak een oplossing bij problemen met overheidsinstanties. Advocaatuitkeringen.nl zorgt ervoor dat ook mensen zonder inkomen toegang hebben tot een deskundige advocaat.

CONTACT

  Door op verzenden te klikken bent u akkoord met onze Privacy Verklaring

  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Menu
  Bel voor gratis advies!