Bel ons voor GRATIS UITKERINGSADVIES 

Ziektewet Stopgezet

Bel direct met een uitkeringsspecialist

> Pro Deo uitkeringsadvocaat

> Gedekt door rechtsbijstandsverzekeraars

> Door heel Nederland

> Geen verborgen kosten

> Stel gerust uw vraag

*U kunt dit formulier invullen en wij bellen u direct GRATIS op;

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Ziektewet uitkering stopgezet

Helaas ontstaan er vaak conflicten met het UWV. Bijvoorbeeld wanneer de verzekeringsarts en/of arbeidsdeskundige van het UWV beoordeelt dat u niet langer arbeidsongeschikt bent. Het kan ook zo zijn dat het UWV niet (langer) wil uitkeren of van mening is dat u onvoldoende aan uw verplichtingen voldoet.

Wordt uw Ziektewet uitkering stopgezet terwijl u nog steeds ziek bent en niet in staat bent om arbeid te verrichten? Dan kan dit voor u persoonlijk grote financiële gevolgen hebben. U hoeft zich echter niet neer te leggen bij de beslissing van het UWV om uw Ziektewet uitkering stop te zetten. Advocaatuitkeringen.nl kan u helpen door bezwaar in te dienen bij het UWV tegen de beslissing omtrent het stopzetten van uw Ziektewet uitkering.

Ziektewet uitkering stopgezet wat nu?

Op het moment dat uw Ziektewet uitkering wordt stopgezet door het UWV, staat dat in een brief die u thuisgestuurd krijgt van het UWV.

Het is maar de vraag of de beslissing die het UWV heeft genomen over het stopzetten van uw Ziektewet uitkering wel rechtmatig is. Advocaatuitkeringen helpt u door nogmaals de rechtmatigheid van die beslissing te toetsen.

Het is dan belangrijk om te weten waarom uw Ziektewet uitkering is stopgezet en verder alle feiten op een rijtje te hebben. Advocaatuitkeringen.nl helpt u hiermee.

Bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep wordt de inhoud van het bezwaarschrift getoetst, daarom zijn de inhoudelijke gronden van het bezwaar tegen het besluit van het UWV erg belangrijk. Om deze reden is het verstandig een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Tips voor wanneer uw ziektewet uitkering stopgezet is

Is uw medisch dossier compleet voor de ziektewet?

Als uw ziektewet uitkering stopgezet is en u wilt in bezwaar tegen de stopzetting, dan is het cruciaal dat uw ziektewetdossier alle relevante medische informatie bevat. Dit betekent dat u goed moet kijken of uw medische geschiedenis en uw huidige of recente behandelingen in het dossier zitten. Hierbij kunt u denken aan voorgeschreven medicijnen en uw dagelijkse ervaringen. Mocht er informatie ontbreken, vertel dit dan direct aan uw UWV advocaat. Deze gegevens zijn namelijk van groot belang als uw in bezwaar gaat tegen het UWV.

Functionele mogelijkhedenlijst bij stopgezet ziektewet uitkering

De verzekeringsarts van het UWV stelt een FML op. In de functionele mogelijkhedenlijst zijn uw beperkingen opgenomen. Het is belangrijk dat u deze beperkingen goed doorneemt en beoordeeld of dit overeenkomt met uw daadwerkelijke beperkingen. Als deze beperkingen niet overeenkomen met uw lichamelijke klachten of mentale klachten, dan kan dit een aanleiding zijn voor het stopzetten van uw ziektewet uitkering.

Ziektewet uitkering stopgezet door het arbeidsdeskundig rapport

Arbeidsdeskundige heeft de maatmanloon verkeerd uitgerekend

Controleer of de arbeidsdeskundige uw maatmanloon goed heeft uitgerekend. De maatmanloon is het salaris dat u verdiende voordat u arbeidsongeschikt werd. Hiermee wordt uw arbeidsongeschiktheidspercentage uitgerekend. Is uw ziektewet uitkering stopgezet omdat de arbeidsongeschiktheidspercentage te laag is door de maatmanloon? Neem dan direct contact op voor het beoordelen hiervan.

De arbeidsdeskundige heeft functies uitgekozen waardoor uw ziektewet uitkering stopgezet is

Een fundamenteel element in een bezwaarprocedure tegen het UWV is de functies die de arbeidsdeskundige heeft gekozen die u in theorie zou kunnen uitoefenen. Het arbeidsdeskundig rapport bevat meestal drie functies. Controleer of u deze functies kunt uitoefenen. Veelal worden verkeerde functieomschrijvingen uitgekozen door de arbeidsdeskundige. Met de juiste onderbouwing kan het UWV in bezwaar overtuigd worden waarom u niet geschikt bent om te kunnen werken.

Als u deze stappen goed volgt, vergroot u uw kansen op een succesvol bezwaar tegen de ziektewet uitkering die stopgezet is.

Advocaatuitkeringen.nl kan u (veelal) kosteloos helpen als uw ziektewet uitkering is stopgezet?

Het komt vaak voor dat iemand door een beslissing van het UWV in de problemen terechtkomt. Advocaatuitkeringen.nl beoordeelt dan of het aanvragen van een voorlopige voorziening bij de bestuursrechter een tijdelijke oplossing biedt.

Let op! De wettelijke termijn om in bezwaar te gaan tegen een besluit van het UWV bedraagt 6 weken, het komt echter wel eens voor dat de bezwaartermijn slechts 2 weken bedraagt! U bent dus gebonden aan een wettelijke termijn, dat betekent dat u snel actie zal moeten ondernemen om bezwaar tegen het UWV in te dienen.

 • Vul dit formulier in en wij proberen u direct op te bellen voor Gratis advies;
 • Uw gegevens en de door u verstrekte informatie zal te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV, ziektewet uitkering stopgezet

OVER ONS

Advocaatuitkeringen.nl is een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in het opstellen van bezwaar- en beroepschriften. Het advocatenkantoor zet zich landelijk in voor mensen die problemen ondervinden met hun uitkering en aanvragen bij overheidsinstanties. De zaken worden veelal pro deo behandeld. Als u niet aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan worden de kosten van Advocaatuitkeringen.nl ook door rechtsbijstandsverzekeraars gedekt. Uw polis bij de rechtsbijstandsverzekeraar moet uiteraard het geschil dekken. Een goed onderbouwd bezwaar- of beroepschrift biedt vaak een oplossing bij problemen met overheidsinstanties. Advocaatuitkeringen.nl zorgt ervoor dat ook mensen zonder inkomen toegang hebben tot een deskundige advocaat.

CONTACT

  Door op verzenden te klikken bent u akkoord met onze Privacy Verklaring

  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Menu
  Bel voor gratis advies!