Bel ons voor GRATIS UITKERINGSADVIES 

Bel direct met een Jurist

> Pro Deo uitkeringsadvocaat

> Gedekt door rechtsbijstandsverzekeraars

> Door heel Nederland

> Geen verborgen kosten

> Stel gerust uw vraag

*U kunt dit formulier invullen en wij bellen u direct GRATIS op;

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Arbeidsongeschikt door angststoornis

Iedereen ervaart wel eens angst, dat is normaal en gezond. Tot het moment dat de angst na verloop van tijd niet afneemt en je gedurende de dag last houdt van die angst. Dan is er namelijk sprake van een angststoornis. Een angststoornis brengt algehele stressklachten met zich mee. Denk aan prikkelbaarheid, gespannenheid, piekeren, slapeloosheid en concentratieproblemen. Verder kunnen hierdoor ook lichamelijke klachten ontstaan, denk aan rug- en nekklachten. Het komt zelfs wel eens voor dat het gedrag van iemand met een angststoornis verandert. Dit allemaal zorgt natuurlijk voor vervelende situaties op de werkvloer, denk bijvoorbeeld aan terugtrekken, onzekerheid en onbegrip bij collega’s. Werken met een angststoornis is zeker niet altijd vanzelfsprekend.

Ongeveer één op de vijf Nederlanders heeft last van een angststoornis. Een angststoornis is een veelvoorkomende oorzaak voor gehele of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Heeft u een uitkering aangevraagd omdat u arbeidsongeschikt bent wegens een angststoornis? Heeft het UWV hierover een beslissing genomen waar u het niet mee eens bent? Bijvoorbeeld omdat het UWV van mening is dat u wél nog mogelijkheden heeft om te werken. Dan kunt u bezwaar indienen tegen die beslissing van het UWV. Advocaatuitkeringen.nl is hierin gespecialiseerd en kan u daarbij helpen!

Let op! De wettelijke termijn om in bezwaar te gaan tegen een besluit van het UWV bedraagt meestal 6 weken! U bent dus gebonden aan een wettelijke termijn, dat betekent dat u snel actie zal moeten ondernemen om bezwaar tegen een beslissing van het UWV in te dienen.

UWV Angststoornis

Het komt wel eens voor dat het UWV van mening is dat verzekerde wél nog mogelijkheden heeft om te werken. Dit komt mede doordat er fysiek vaan niets te zien is aan iemand met een angststoornis. De oorzaak van een angststoornis zijn ook vaak lastig te herleiden, er is namelijk niets concreets waar een persoon met een angststoornis bang voor is. Toch kan een angststoornis een enorme invloed hebben op uw leven.

Nadat u een aanvraag heeft gedaan voor een uitkering beoordeelt het UWV uw situatie. Vervolgens wordt er een rapport met daarin een arbeidsongeschiktheidspercentage opgesteld. Dit percentage wordt beoordeeld door een arbeidsdeskundige en een verzekeringsarts van het UWV. Het komt regelmatig voor dat verzekeringsartsen geen concreet beeld kunnen krijgen van het ontstaan van een angststoornis en van de angstklachten die daar bij komen kijken. Angstklachten worden vaak niet herkend waardoor de belastbaarheid van iemand met een angststoornis misschien wel verkeerd wordt ingeschat.

Indien u 35% of méér arbeidsongeschikt blijkt te zijn, kunt u een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijgen.

Heeft het UWV beoordeelt dat u minder dan 35% arbeidsongeschikt bent? Dan zullen zij vaststellen dat u uw inkomen moet voorzien door te werken of door bijvoorbeeld een bijstandsuitkering. Het is meestal echter erg lastig om te gaan werken met een angststoornis.

Wat kan Advocaatuitkeringen.nl voor u betekenen?

Heeft het UWV besloten dat uw aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering wordt afgewezen? Of ontvangt u al een arbeidsongeschiktheidsuitkering wegens angststoornis, en wordt deze bijvoorbeeld stopgezet? Het komt vaak voor dat het UWV uw situatie niet juist heeft beoordeeld. Advocaatuitkeringen.nl heeft ervaring op het gebied van problemen met uitkeringsinstanties. Wij kunnen u helpen met het indienen van bezwaar tegen een beslissing van het UWV. Tevens kunnen wij u helpen bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep.

Een gespecialiseerde advocaat weet welke fouten het UWV doorgaans maakt in de beoordeling van arbeidsongeschiktheid, en weet dus hoe de rechtmatigheid van die beoordeling getoetst moet worden.

Bij een eventueel beroep en een eventueel later hoger beroep wordt de inhoud van het bezwaarschrift getoetst, daarom zijn de inhoudelijke gronden van het bezwaar tegen het besluit van het UWV erg belangrijk. Om deze reden is het verstandig een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op!

 • Vul dit formulier in en wij proberen u direct op te bellen voor Gratis advies;
 • Uw gegevens en de door u verstrekte informatie zal te allen tijde vertrouwelijk worden behandeld.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV

OVER ONS

Advocaatuitkeringen.nl is een advocatenkantoor dat is gespecialiseerd in het opstellen van bezwaar- en beroepschriften. Daarnaast zet het advocatenkantoor zich landelijk in voor mensen die problemen ondervinden met hun uitkering en aanvragen bij overheidsinstanties. De zaken worden bovendien veelal pro deo behandeld. Als u niet aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan worden de kosten van Advocaatuitkeringen.nl ook door rechtsbijstandsverzekeraars gedekt. Maar uw polis bij de rechtsbijstandsverzekeraar moet uiteraard het geschil dekken. Daarna maken wij een goed onderbouwd bezwaar- of beroepschrift. Dit biedt namelijk vaak een oplossing bij problemen met overheidsinstanties. Advocaatuitkeringen.nl zorgt ervoor dat ook mensen zonder inkomen toegang hebben tot een deskundige advocaat.

CONTACT

  Door op verzenden te klikken bent u akkoord met onze Privacy Verklaring

  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Bezwaar UWV WIA, Bezwaarschrift uwv, advocaat uitkering, advocaat UWV
  Menu
  Bel voor gratis advies!